У частині Основ'янського району оголошений карантин через африканську чуму свиней
03 вересня 2016 19:30 Оперативна інформація
У частині Основ'янського району оголошений карантин через африканську чуму свиней У частині Основ'янського району оголошено карантин у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 3 вересня, на екстреному засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді.

Як повідомив в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в місті Харкові Михайло Матвійчук, 1 вересня в сел. Бабаї Харківського району в одному з дворів господарі виявили мертвими чотирьох поросят. В результаті досліджень, проведених у Державному науково-дослідному інституті лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (Київ), була виявлена ​​ДНК вірусу африканської чуми свиней.

У зв'язку з цим комісія прийняла рішення встановити до 12 жовтня карантин у частині Основ'янського району, обмеженій вул. Крюківською, вул. Зелений Гай, вул. Ерліха від будинку №1 до №33 включно, вул. Аверіна, вул. Великою Жихорською від №1 до №57 включно, пров. Аверіна від №1 до №16-а включно, вул. Михайла Зеленіна, в'їздом Михайла Зеленіна, в'їздом Ударним, вул. Тернопільською, пров. Маковим від №1 до №22 включно, в'їздом Саранським, вул. Кутаїською від №1 до №95 включно, вул. Юнацькою, вул. Гетьманською, в'їздом Патріотичним, в'їздом Старшинським, вул. Лазоревича, вул. Осиповського, вул. Надбірною, в'їздом Удянським, в'їздом Івана Франка, в'їздом Марата, вул. Абаканською, пров. Абаканським, пров. Сосновим, вул. Яновського, пров. Яновського, в'їздом Зміївським, в'їздом Леб'яжим, в'їздом 22 Січня, пров. Січовим, вул. Миролюбивою, вул. Моршанською, пров. Моршанським, вул. Росицького, вул. Новосибірською, вул. Інтернаціональною, пров. Інтернаціональним, пров. Ціолковського, в'їздом Ціолковського.

Також встановлена ​​зона захисту в радіусі 3 км від місця епізоотичного вогнища, до складу якої входить частина Основ'янського району.

Крім того, комісія визначила зоною нагляду територію радіусом 20 км від місця епізоотичного вогнища, до складу якого входить вся територія міста Харкова.

Створена робоча група займатиметься реалізацією плану організаційних, ветеринарно-санітарних і господарських заходів щодо недопущення поширення інфекції африканської чуми свиней на території Харкова.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, заборонено ввіз, вивіз і транзит живих тварин і продукції тваринного походження на територію зони захисту.

Також будуть створені спеціальні групи, які проведуть обходи дворів з метою виявлення хворих і загиблих свиней.

Особлива увага на час карантину приділятиметься ліквідації місць стихійної торгівлі живими тваринами, продукцією їх забою і переробки продуктів свинарства.

Зазначимо, що в даний час при виїзді з селища Бабаї встановлені і обладнані дезінфекційними бар'єрами карантинно-поліцейські пости, які перешкоджають ввозу і вивозу продукції тваринного походження з цієї території.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини