Рішення по ситуації з наметом на площі Свободи прийме суд
15 травня 2019 16:35 Місто
Рішення по ситуації з наметом на площі Свободи прийме суд Департамент територіального контролю прокоментував, що буде з наметом на пл. Свободи.

Як повідомив сьогодні, 15 травня, журналістам директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина, об'єкт розміщений самовільно з порушенням Правил благоустрою міста. Впродовж трьох днів порушення усунені не були, тому питання по намету повинні були винести на засідання виконавчого комітету міської ради, але з певних причин питання перейшло в іншу правову площину.

«Згідно з Конституцією України, кожна людина має право на участь у мирних зібраннях та інших агітаційних діях. У Харківську міську раду надійшло не одне звернення активістів про те, що на площі, навпроти будівлі №64 по вул. Сумській, проходить акція протесту. З огляду на це, зазначене питання перейшло в іншу правову площину», - прокоментував Олексій Калина.

За його словами, в цьому питанні не можна керуватися тільки Правилами благоустрою, тому було проведено засідання погоджувальної комісії, на якій було запропоновано обмежити зазначений захід шляхом перенесення намета в інше місце - на пл. Захисників України.

«Все це відбувається в рамках конструктивного діалогу з урахуванням необхідності дотримання законодавства, прав осіб, які проводять зазначену акцію, і харків'ян», - зазначив Олексій Калина.

В даний час міська рада готує документи для подання позовної заяви до Харківського окружного адміністративного суду з проханням обмежити зазначений захід шляхом заборони використання намета.

«Тому в даний час знесення намету неможливе, це буде неправомірно», - повідомив журналістам директор департаменту.

Нагадаємо, що на сайт міськради надійшла петиція щодо демонтажу намету на пл. Свободи, яка набрала більше необхідних 5 тис. голосів - 7606. З цієї причини міська влада звернула увагу на проблему.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини