Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» поліпшило прогноз рейтингу Харкова зі «стабільного» на «позитивний»
02 червня 2011 17:18
Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» поліпшило прогноз рейтингу  Харкова зі «стабільного» на «позитивний» За інформацією Департаменту економіки та комунального майна, сьогодні незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу міста Харкова з поліпшенням прогнозу зі «стабільного» на «позитивний». Для оновлення кредитного рейтингу агентство враховувало соціально-економічні та фінансові показники міста за 2010 рік.

Зміна прогнозу на «позитивний» зумовлена стабільною роботою господарського комплексу міста, а також високим рівнем інвестиційної привабливості.
Позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaA характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.

«Позитивний» прогноз вказує на можливість підвищення рейтингу протягом року при збереженні позитивних тенденцій і нівелюванні поточних ризиків.
Фактори, що сприяють підвищенню кредитного рейтингу:
• поліпшення соціально-економічного розвитку міста, позитивно впливає на збалансованість бюджетних показників;
• збереження в 2010 році високого рівня бюджетної забезпеченості міста;
• відсутність концентрації надходжень до бюджету міста за основними платникам податків;
• покращення інвестиційної привабливості й зростання ділової активності в багатьох сегментах міського господарювання.
За останній час в Харкові спостерігається поступове поліпшення основних показників соціально-економічного розвитку, що чинить позитивний вплив на фінансову забезпеченість міста і сприяє зростанню надходжень до бюджету міста.

Інвестиційна привабливість міста Харкова зумовлена постійною роботою міської ради, спрямованою на модернізацію житлово-комунального господарства і розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, зростанням ділової активності в різних сегментах міського господарства в рамках підготовки міста до Євро-2012.

Кредитний рейтинг міста Харкова тримається з грудня 2004 року на рівні uaA. Залучення міста до рейтингового процесу сприяє формуванню та підтримці позитивного інвестиційного іміджу й наданню можливості потенційним інвесторам отримувати інформацію про динаміку розвитку міста. Рейтингова історія м. Харкова також включає випуск трирічних процентних облігацій 2005 року на 100 млн грн, кредитний рейтинг яких присвоєно на рівні uaA+. Погашення облігаційного випуску відбулося в 2008 році відповідно до графіку. Отже, Харків зарекомендував себе як активний учасник ринку муніципальних запозичень і надійний позичальник з великим потенціалом для залучення інвестицій, який має тривалу кредитну історію і достатні можливості з обслуговування й погашення боргу.
 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини