Процедуру звільнення водіїв Міськелектротрансу було витримано повністю (доповнено)
11 серпня 2011 10:44
Процедуру звільнення водіїв Міськелектротрансу було витримано повністю (доповнено) Процедуру звільнення співробітників ХКП «Міськелектротранс» було витримано цілком відповідно до законодавства. До такого висновку дійшла територіальна державна інспекція з праці в Харківській області.

Про це повідомив 11 серпня заступник директора ХКП «Міськелектротранс» Віктор Громикін.
«Звільнені водії вже мали від трьох до десяти порушень. Тому, враховуючи ще й останнє порушення, коли ці водії відмовилися виконувати свою роботу, було ухвалено рішення звільнити їх за систематичне порушення посадових обов'язків», - віздначив заступник директора підприємства.
Також він підкреслив, що згоду профкому на звільнення було отримано і водії були присутні на засіданні профкому, коли розглядали питання про їх звільнення.
У свою чергу, директор КП «Міськелектротранс» Сергій Почепецький повідомив, що зазвичай на підприємстві звільняють і беруть на роботу по кілька десятків чоловік на місяць.
За даними директора КП «Міськелектротранс», за липень 2011 року на підприємстві звільнено 47 чол., прийнято на роботу 60 чол. «Тільки за перші п'ять днів серпня з Міськелектротрансу звільнено 15 чоловік, на роботу прийнято 18 нових працівників. Основну масу прийнятих на роботу становлять фахівці робітничих професій», - повідомив директор підприємства Сергій Почепецький.
Як зазначив директор Міськелектротрансу, така кількість звільнених і прийнятих на роботу також пов'язана з тим, що на підприємстві приймають у кондуктори всіх, хто виявляє таке бажання. «Для кожного нового кондуктора встановлюють випробувальний термін, щоб перевірити, наскільки людина впорається з обов'язками і зможе виконувати план з виторгу. Після закінчення випробувального терміну кондуктора або приймають на роботу, або звільняють», - розповів директор КП «Міськелектротранс» Сергій Почепецький.
«На підприємстві досить велика плинність кадрів. Проте, враховуючи, що загальна кількість працівників Міськелектротрансу становить понад 3360 чоловік, така кількість звільнених і прийнятих на роботу абсолютно прийнятна», - підкреслив заступник директора підприємства Віктор Громикін.
Нагадаємо, 4 серпня директор ХКП «Міськелектротранс» Сергій Почепецький повідомив про те, що трьох працівників підприємства звільнено за злісні порушення трудового розпорядку, і наголосив, що всі звільнення проходять з ініціативи депо, де працюють співробітники, і тільки після узгодження з профспілковим комітетом.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини