Міська влада виступила проти проведення ходи в суботу
26 вересня 2014 18:48
Міська влада виступила проти проведення ходи в суботу Міська влада виступила проти проведення 27 вересня харківськими комуністами акції «Марш миру: ми проти війни!».
Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 26 вересня, на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому. 

Так, члени комісії розглянули заявку міськкому КПУ про збір учасників ходи з 11:00 до 12:00 на вул. Сумській, біля Дзеркального струменя, подальшу ходу з 12:00 до 12:30 до пам'ятника Леніну на пл. Свободи і проведення там мітингу з 12:30 до 13:30. Орієнтовна кількість учасників акції, згідно заявки, мала скласти до 1,5 тис. чоловік.

Як зазначив голова комісії, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, управління СБУ в Харківській області отримало в своє розпорядження свідчення про те, що мирний марш комуністів буде використаний неконструктивними силами для створення різних конфліктів. Він підкреслив, що в Харкові ситуація умисно розхитується. 

«Мирний марш хочуть використати по-екстремістськи налаштовані громадські організації для дестабілізації ситуації в Харкові. В інтернеті є відповідні звернення їхніх представників, тому під час маршу можуть бути великі проблеми і неприємності, де комуністів використають як щит. Нам же важливий мир і спокій у місті, і наша задача як міської влади їх зберегти. Тому ми не можемо погодитися на проведення цієї акції. Загалом, я вважаю, що неконструктивним силам треба дати жорстку відсіч, і прошу правоохоронні органи не стояти осторонь. В Харкові мають бути мир, спокій і благополуччя», - зазначив Ігор Терехов. 

Представники міліції також заявили, що проведення таких масових заходів через ситуацію, що склалася в Україні, і близькості регіону до зони проведення АТО може мати негативні наслідки, оскільки часто такі зібрання громадян супроводжуються провокаціями і закінчуються бійками.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини