Харків'янам будуть частково компенсувати процентну ставку за енергоефективними кредитами
11 жовтня 2016 16:57 Економіка
Харків'янам будуть частково компенсувати процентну ставку за енергоефективними кредитами Програму часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами на енергоефективні заходи планують затвердити на найближчій сесії Харківської міської ради.

Про це сьогодні, 11 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста повідомив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

За його словами, за рахунок міського бюджету фізичним особам, які візьмуть банківський кредит на енергоефективні заходи (наприклад, утеплення будинку), планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України, яка на сьогодні становить 15%.

«Держава частково компенсує тіло кредиту - 35% для фізичних осіб і 40% для ЖБК та ОСББ. Наша програма буде діяти тільки для фізичних осіб. Навантаження на людей зменшиться, і їм буде вигідніше користуватися цими кредитами», - повідомив Михайло Фатєєв.

Нагадаємо, що на минулій сесії Харківської міської ради затвердили програму часткового відшкодування кредитів, отриманих ЖБК І ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів. В її рамках передбачається компенсація з міського бюджету тіла кредиту в розмірі 20%, але не більше 100 тис. грн на один будинок. Йдеться про утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміни вікон на металопластикові тощо.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини