Харківські громадські організації запланували низку мітингів: міськрада проти
13 березня 2015 16:47 Місто
Харківські громадські організації запланували низку мітингів: міськрада проти Засідання погоджувальної комісії з розгляду повідомлень про проведення громадських, політичних та інших масових заходів пройшло сьогодні, 13 березня, в міськраді.

Мітинги запланували провести представники ВО «Свобода», організації «Фундація регіональних ініціатив», «Всеукраїнське товариство радянських офіцерів» і «Трудова Харківщина».

Як зазначив заступник міського голови Ігор Терехов, сьогодні в умовах складної суспільно-політичної ситуації в країні проводити мітинги небезпечно. За його словами, існує загроза терактів, і краще, якби всі відмовилися від масових заходів.

«Для нас всі партії однакові. Ми не займаємося тут політикою. До нас звертаються самі правоохоронці, і якщо вони готові взяти відповідальність і надати належне супроводження, то можете проводити», - звернувся на засіданні Ігор Терехов до представника ВО «Свобода».

Заступник начальника відділу громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Артем Папков запропонував міській раді передати звернення активістів до суду. Він погодився з Ігорем Тереховим і також зазначив загрозу можливих терактів. Артем Папков запропонував активістам проводити мітинги в різні дні, щоб правоохоронці могли забезпечити їхню безпеку. Він підкреслив, що кількість активістів, заявлених у зверненні, і тих, хто реально приходить на мітинги, - абсолютно різна. До учасників приєднуються представники інших партій та організацій, які можуть вчинити провокації.

За підсумками засідання погоджувальна комісія прийняла рішення передати клопотання про недопущення проведення акцій в суд, де і буде прийнято остаточне рішення.

На завтра, 14 березня, харківські активісти ВО «Свобода» планували провести політичний форум, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» - ходу з нагоди Дня Святого Патріка, Харківська обласна громадська організація «Всеукраїнське товариство радянських офіцерів» - покладання квітів до братської могили. У вівторок, 17 березня, представники громадської організації «Трудова Харківщина» хотіли зібрати акцію-протест у зв'язку із зростанням цін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини