Кабмін затвердив проект будівництва сміттєпереробного заводу
09 серпня 2017 13:47 Інфраструктура
Кабмін затвердив проект будівництва сміттєпереробного заводу Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабінету Міністрів України про будівництво сміттєпереробного заводу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів.

Згідно з документом, що надійшов до Харківської міської ради 9 серпня, загальна площа комплексу складе понад 39 га. Підприємство буде побудовано в дві черги. На комплексі будуть встановлені газопоршневі та паротурбінні установки для переробки сміття та виробництва електроенергії. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 1 млрд 364 млн грн.

Нагадаємо, на сміттєпереробному заводі з полігонного газу буде вироблятися електроенергія, яку планується продавати енергоринку, заробляючи таким чином кошти на погашення кредиту від Світового банку. Як зазначав раніше перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Харків - єдине місто в Україні, де буде створено таке підприємство. Після підписання відповідного розпорядження Кабміну почнеться будівництво заводу. Побудувати сміттєпереробне підприємство планується за 2,5 роки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини