На Північній Салтівці може з'явитися новий мікрорайон
25 квітня 2019 17:19 Місто
На Північній Салтівці може з'явитися новий мікрорайон Новий житловий мікрорайон може з'явитися в майбутньому на Північній Салтівці у Харкові.

Це питання розглядалося сьогодні, 24 квітня, на засіданні архітектурно-містобудівної ради.

Йдеться про територію, обмежену вул. Леся Сердюка - Окружною дорогою - «пробивкою» вул. Світлої - «пробивкою» вул. Бучми - пр. Тракторобудівників - «пробивкою» вул. Дружби Народів - межею житлового масиву Північна Салтівка - вул. Наталії Ужвій.

Як повідомила головний архітектор Харкова Тетяна Поліванова, в попередньому детальному плані територій, розробленому рік тому, на цьому місці була розміщена комунальна складська зона.

«Пізніше ми дійшли висновку, що використовувати таку цінну територію для таких цілей було б неправильно. Тому було прийнято рішення винести складську зону в бік Окружної дороги, а на цьому місці запланувати будівництво житлових будинків з дитсадками, школами, магазинами і всією супутньою інфраструктурою. Звичайно, для цього необхідні інвестори, які зацікавляться цим проектом, і вони вже є. Думаю, за два-три роки ми вже побачимо там зміни», - зазначила Тетяна Поліванова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини