На дитячій залізниці відкрився новий сезон
02 травня 2016 13:46 Місто
На дитячій залізниці відкрився новий сезон Святкове відкриття руху поїздів на Дитячій залізниці відбулося сьогодні, 2 травня.

Склад Малої Південної відправився в свій перший в новому сезоні рейс за маршрутом Парк - Лісопарк. Першими пасажирами, як завжди, стали діти та їхні батьки.

В ході церемонії відкриття сезону пройшов святковий концерт за участю творчих колективів. Для маленьких гостей свята провели вікторини та різноманітні конкурси.

Як розповіла інструктор виробничого навчання Дитячої залізниці Лідія Микитас, поїзди курсуватимуть з сьогоднішнього дня протягом травня у вихідні та святкові дні. Влітку потяги будуть ходити кожен день, крім понеділка і вівторка. Всього на дитячій залізниці - два потяги по 6 вагонів. Відправляються вони кожні 40 хвилин. Забезпечують роботу залізниці діти, які навчалися або зараз навчаються в Школі юного залізничника. У цьому році їх 1102 особи. Вони вчаться за спеціальностями провідник, ревізор, черговий по станції, диктор, оператор. З них 1098 допущені до роботи на залізниці в цьому році.

Довідка. Харківська Дитяча залізниця була відкрита 8 листопада 1940 року. Рух поїздів щорічно починається 2 травня і закінчується в кінці жовтня. Загальна протяжність шляхів - 3,6 км. На дитячій дорозі діють дві станції - «Парк» і «Лісопарк», а також зупиночну платформа «Меморіал». На Малій Південній працює близько 70 гуртків юних железнодородніков.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини