Будівництво станції метро «Перемога» йде за графіком
22 березня 2016 15:37 Інфраструктура
Будівництво станції метро «Перемога» йде за графіком Будівництво ст. м. «Перемога» фінансується в повному обсязі і йде за графіком.

Про це сьогодні, 22 березня, повідомила директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Ліннік.

Вона нагадала, що з бюджету міста на закінчення будівництва станції в 2016 році було виділено 230 млн грн.

«Ці кошти ми планомірно освоюємо, роботи не припиняються ні на день. В даний час тут працюють понад 150 чоловік у дві зміни, в т.ч. у вихідні. Готуємося закінчити все до серпня, щоб зробити подарунок харків'янам до Дня міста», - зазначила Наталія Ліннік.

За її словами, зараз на ст. м. «Перемога» ведуться електромонтажні та сантехнічні роботи, закінчено монтаж ходової і контактної рейки, але ще залишається прокласти високовольтний кабель і встановити контактну мережу. В середині травня планується почати пуско-налагоджувальні роботи всього обладнання, а наприкінці травня - початку червня на станції почнеться обкатка шляху.

Також на станції зараз проводяться роботи з облицювання вестибюлів і платформи: чорним і червоним гранітом, а також білим мармуром. Облицювання теж планують завершити до кінця травня - до початку обкатки поїздів.

Як повідомив виконавчий директор ПАТ «Туннельбуд» Олександр Луценко, вже майже готові виходи з метро: зараз там теж проводиться укладання плитки на стіни та мармурової крихти - на підлогу. А вже завтра на всіх входах до станції почнуть встановлювати двері.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини