У марафоні «Визволення» візьмуть участь рекордсмени минулих років
12 серпня 2015 16:09 Спорт
У марафоні «Визволення» візьмуть участь рекордсмени минулих років 30-й Міжнародний легкоатлетичний марафон «Визволення» і біг по шосе пройдуть 16 серпня у Харкові.

Як повідомив сьогодні, 12 серпня, у прес-центрі Харківської міської ради начальник управління з питань фізичної культури та спорту Костянтин Курашов, зареєструватися на участь у забігах можна заздалегідь, а також з 9:00 15 серпня і з 6:30 до 7:30 16 серпня (зокрема, для іногородніх учасників) на стадіоні «Динамо».

За його словами, очікується, що в забігах візьмуть участь до 5 тис. чоловік. Стартуватимуть і фінішуватимуть вони на стадіоні «Динамо». О 8:00 відбудеться старт марафону, напівмарафону та забігу на 10 км, о 8:15 - початок масового забігу на 3 км. Призовий фонд змагань становить 79 тис. грн. Їх розділять між переможцями в різних вікових групах, серед абсолютних переможців, кращих спортклубів, в чоловічій і жіночій категоріях.

«На ювілейний марафон ми запросили переможців минулих років. Це 4-разовий переможець марафону Олександр Шаріков, багаторазовий призер чемпіонатів України з марафону Тетяна Маркова, а також Олексій Кондратенко, який 30 років тому виграв перший марафон з результатом 2 години 27 хвилин. Також в забігах візьмуть участь багато людей, які не пропускають марафон «Визволення» і вже років 20 біжать на різних дистанціях», - повідомив Костянтин Курашов.

Також він розповів, що по всьому маршруту марафону будуть обладнані шість пунктів харчування з водою і черговими лікарями. На час забігів деякі центральні вулиці міста перекриють для транспорту, і рух повністю відновиться близько 15:00.

Заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов зазначив, що харків'яни активно готуються до цих змагань.

«Щороку в забігах бере участь все більше людей. Думаю, що і цей рік винятком не стане, тому що біг розвивається зараз у Харкові дуже стрімко. Якщо раніше в Лісопарку можна було зустріти лише самотніх бігунів і велосипедистів, то тепер це сотні ентузіастів. Чим ближче марафон, тим більше людей намагаються надолужити згаяне, готуються вийти і пробігти. Дійсно, в минулому марафон «Визволення» багатьом учасникам дав путівку в спортивне життя. Дуже хочеться, щоб ця традиція продовжилася», - зазначив Олександр Попов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини