Геннадій Кернес проходить обстеження в Німеччині
17 вересня 2020 12:59 Місто
Геннадій Кернес проходить обстеження в Німеччині Харківський міський голова Геннадій Кернес проходить обстеження в одній з німецьких клінік.

Про це сьогодні, 17 вересня, повідомив журналістам директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сідоренко.

За його словами, Геннадій Кернес був доставлений у німецьку клініку в протиковідній капсулі, як того вимагає медичний протокол для таких хворих. При цьому мер був підключений не до апарату штучної вентиляції легенів, а до апарату високопотокової подачі кисню.

Як повідомив Юрій Сідоренко, політ Геннадій Кернес переніс нормально, що свідчить про те, що стан його здоров'я не такий критичний, як описують деякі пабліки, інакше лікарі не дозволили б його транспортувати. Зараз мер Харкова знаходиться в свідомості і проходить повне медичне обстеження, після якого лікарі визначать, як лікувати його в подальшому. Зазначимо, що Харківський міський голова проходить лікування за свій рахунок.

Директор департаменту повідомив, що погіршення стану здоров'я міського голови пов'язано не з COVID-19, для лікування якого в Харкові створено всі умови, а з пораненням, яке Геннадій Кернес отримав 28 квітня 2014 року під час пробіжки. В результаті замаху у нього були пошкоджені хребет, спинний мозок, одне з легень, печінка та ін. органи, тому родичі наполягли на продовженні лікування у спеціалізованій клініці.

«Від поранення Геннадій Кернес прийшов у себе, але ковід спровокував не тільки запалення легенів. Це відлуння того пострілу. Сам Кернес не хотів залишати Україну, але під тиском рідних на це погодився. У вівторок відбулося погіршення його стану. Але ми наполягаємо, що всі плітки, чутки про кому, набряк мозку, інсульт - не більше, ніж просто розмови, спровоковані загостренням політичних перегонів на місцевих виборах», - зазначив Юрій Сидоренко.

Зараз стан мера стабільно важкий, але його життю нічого не загрожує. Директор департаменту повідомив, що Геннадій Кернес буде подавати свою кандидатуру на участь у місцевих виборах, і для цього його особиста присутність не обов'язкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини