Геннадій Кернес: Ми будемо вести роботу, щоб збалансувати витрати кожної харківської сім'ї на послуги ЖКГ
26 січня 2011 16:30
Геннадій Кернес: Ми будемо вести роботу, щоб збалансувати витрати кожної харківської сім'ї на послуги ЖКГ Згідно з постановою НКРЕ, з 1 лютого 2011 року тариф на водопостачання збільшиться на 15 %, а на водовідведення - на 11 %. Відповідну постанову Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) оголосив 26 січня на засіданні виконкому Харківської міської ради заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив, що ситуація з тарифами стане темою обговорення виїзного розширеного засідання правління Асоціації міст України, яке відбудеться 22 лютого в Харкові.

"Думаю, мэры городов Украины заинтересованы в том, чтобы тарифы были сбалансированными и обоснованными, чтобы не было никаких лишних затрат, - підкреслив Геннадий Кернес. - В данном случае мы будем вести постоянную работу, чтобы сбалансировать расходы каждой харьковской семьи. И первым шагом в этом направлении стало объединение двух предприятий, КП «ПТП «Вода» и КП «Харьковкоммуночиствод», в одно»

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України» від 09.07.2010 р., право встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги, в тому числі водопостачання, передано Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України, яка приступить до роботи в 2011 році. До моменту її створення ці функції виконує НКРЕ.

До недавнього часу, згідно із законодавством, тарифи для підприємств житлово-комунального господарства утверджував виконавчий комітет Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини