За ініціативою Харкова буде проведений Рік урбан-туризму
19 січня 2021 17:44 Міжнародне співробітництво
За ініціативою Харкова буде проведений Рік урбан-туризму Всесвітня федерація туристичних міст (WTCF) схвалила ініціативу міста Харкова встановити 2021 рік Роком урбан-туризму.

Про це сьогодні, 19 січня, на постійній комісії з питань міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проєктів Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська.

За її словами, три місяці тому Харківська міськрада спільно з Національною туристичною організацією України звернулася до WTCF з такою пропозицією.

«Всесвітня федерація туристичних міст підтримала нашу ініціативу і виступить стратегічним партнером у проведенні Року урбан-туризму, тобто туризму в мегаполісах. Таким чином, ми організуємо проєкти в сферах туристичного маркетингу, ділового туризму, гастро-туризму тощо. Ці проєкти стосуватимуться всіх міст України, а інформація про це поширюватиметься по всьому світу. Експерти будуть читати лекції онлайн. Також розраховуємо, що нам дозволять провести в травні Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі» в офлайні. Для Харкова все це добре тим, що протягом усього року про наше місто звучатиме багато інформації. В умовах пандемії, коли подій і так дуже мало, для нас це буде вкрай корисно», - зазначила Юлія Згурська.

За її словами, перший навчальний захід у рамках Року урбан-туризму планується провести в березні: він буде присвячений безпеці в сфері гостинності.

Довідка. Всесвітня федерація туристичних міст (штаб-квартира - в Пекіні) є одним із найбільших у світі об'єднань міст, мета роботи якого - сприяння економічному та соціальному розвитку світових центрів туризму. Членами організації є близько 150 міст і 75 організацій з більш ніж 70 країн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини