З 1 липня запроваджується компенсація витрат на оплату комунальних послуг для населення
21 травня 2014 13:33
З 1 липня запроваджується компенсація витрат на оплату комунальних послуг для населення Компенсація витрат на оплату комунальних послуг для населення вводиться 1 липня в умовах підвищення цін і тарифів.
Як повідомили в управлінні праці та соціальних питань Департаменту праці та соціальної політики, 1 липня 2014 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 №83, якою регламентовано механізм компенсування. Додаткові витрати населення пов'язані з підвищенням цін і тарифів на послуги газопостачання, централізованого опалення та централізованої подачі гарячої води.

Як повідомили в управлінні, компенсація, що вводиться, - це різниця між розміром плати за послуги в межах норм споживання з урахуванням пільг і призначеної субсидії до і після підвищення тарифів. Компенсація щомісячно перераховується підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника. Компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов'язане зі зміною форми власності житла.

Право на компенсацію мають сім'ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні 6 місяців не перевищує величини прожиткового мінімуму для членів родини:
- для працездатних осіб - 1218 грн,
- для непрацездатних - 949 грн,
- для дітей до 6 років - 1032 грн,
- для дітей від 6 до 18 років - 1286 грн.
До складу сім'ї включаються особи, зареєстровані на одній житлоплощі.
 
Призначення компенсації здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації сім'ї.
 
Для призначення компенсації людина, зареєстрована на цій житлоплощі, повинна надати наступні документи: заяву, в якій зазначаються відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), види отриманого доходу за попередні 6 місяців, згоду на обробку персональних даних, перелік комунальних послуг, якими користується сім'я, із зазначенням реквізитів підприємств, які надають послуги. Також потрібно надати довідку про склад сім'ї (зареєстрованих у житловому приміщенні осіб) та довідку про доходи кожного члена сім'ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).
 
Компенсація розраховується, починаючи з місяця отримання заяви до закінчення опалювального періоду 2014-2015 років. Про призначення компенсації заявнику видається повідомлення, в якому вказується розмір компенсації для кожного виду послуг і період її надання.
 
З питань призначення компенсації необхідно звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини