Як оформити довідку ВПО, якщо немає реєстрації місця проживання: роз'яснення ЦПАУ
15 квітня 2022 08:53 Суспільство
Як оформити довідку ВПО, якщо немає реєстрації місця проживання: роз'яснення ЦПАУ На період воєнного стану, встановленого Указом Президента України від 23 лютого 2022 року, послуги з декларування/реєстрації місця проживання та отримання відповідних довідок не надаються.

Як повідомили у Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова, 28 лютого Кабінет Міністрів України прийняв постанову №165, яка призупиняє строк надання адміністративних послуг. Тож, громадяни зможуть звернутися до органу реєстрації після відновлення надання вказаних послуг. 

Разом з тим, можна користування е-паспортом, в якому зазначене місце проживання. Для цього потрібно через  «App Store» (для власників «iPhone») або «Play Market» (при використанні «ОС Android»)  встановити застосунок «Дія» на свій телефон, авторизуватися, і «Дія» сама підтягне документи з демографічного реєстру.  Деталі - за посиланням: https://diia.gov.ua/

У ЦПАУ зазначили, що у  разі відсутності в документі відмітки про реєстрацію місця проживання для оформлення довідки внутрішньо переміщеної особи можна надати інші документи, які підтверджують факт проживання на день виникнення обставин, що викликали переміщення, а саме: 

- військовий квиток;
- трудову книжку;
- документ про освіту;
- медичні документи;
- фотографії;
- відеозаписи тощо. 

Зазначимо, що з питань оформлення статусу ВПО та отримання грошової допомоги необхідно звертатися до фахівців Департаменту соціальної політики Харківської міської ради, написавши на електронну адресу:  [email protected]. Також можна скористатися сторінкою департаменту у «Facebook»: https://www.facebook.com/soczahist.kh/

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини