Враження Президента України від Харкова
22 серпня 2012 17:14
Враження Президента України від Харкова Президент України Віктор Янукович сьогодні, 22 серпня, відвідав з офіційним візитом Харків.

Оглянувши ключові об'єкти інфраструктури, на яких триває будівництво або реконструкція, президент висловив занепокоєння недостатнім фінансуванням будівництва харківського метрополітену. Разом з тим, він схвалив нові проекти, які тепер реалізують у місті.
 
Віктор Янукович підкреслив, що величезним стимулом для подальшого розвитку Харкова стало проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
 
«Харків'яни зробили все, щоб закохати в себе гостей Євро-2012. З Харкова почалося доброзичливе ставлення до іноземних уболівальників, яке потім підхопили інші міста - Київ, Львів, Донецьк. Ми показали всьому світу нашу зрілість і гостинність. Чудова атмосфера, високий рівень підготовки позитивно вплинули на імідж України. Десятки тисяч уболівальників з різних куточків Європи були вражені вашою привітністю і працьовитістю, відкрито демонстрували всьому світові своє захоплення Харковом. Переконаний, що ті зусилля, які були спрямовані на розвиток інфраструктури вашого міста, стануть надійною базою для нових звершень, розвитку економіки Харкова й області, зростання добробуту харків'ян», - підкреслив президент.
 
За його словами, вкладені в підготовку Євро-2012 кошти у розмірі близько 5 млрд доларів вже забезпечують зростання економіки країни, це демонструє, що Україна обрала правильний шлях розвитку.
 
«Усі подивилися на Україну іншими очима, і навіть недоброзичливці відзначили, що Україна ефективно провела це спортивне свято. Ми продемонстрували, що здатні здійснювати найбільші проекти навіть в умовах фінансової кризи. Під час підготовки та проведення Чемпіонату Європи з футболу Харків показав свої можливості і склав цей іспит на «відмінно», - заявив Президент України.
 
Віктор Янукович зазначив, що в Харкові з'являються нові унікальні об'єкти, які надають зовсім інший вигляд місту. Президент підкреслив, що пам'ятник Незалежності дуже вдало вписаний в ансамбль пл. Конституції, а ЦПКіВ ім. Горького «дістав нове життя».
 
«Усе, що ви робите, заслуговує на увагу і повагу. Той самий парк культури і відпочинку буде ще довго служити харків'янам та гостям міста, центральна частина Харкова змінилася, починають змінюватися на краще й інші райони міста», - зазначив Віктор Янукович.
 
Під час урочистого відкриття пам'ятника Незалежності Президент подякував усім, хто брав участь у його створенні й установленні.
 
«Монумент символізує споконвічну мрію наших предків про свободу, багатовікову боротьбу за незалежність і, водночас, прагнення і волю сучасних українців до нових перемог і звершень. Незалежність нашої держави - це надбання кожного громадянина України незалежно від національності, мови спілкування чи місця проживання. Хочу подякувати творцям монумента Незалежності, керівництву міста й області, усім, хто зробив можливою сьогоднішню подію. Нехай цей монумент надихає вас, дорогі харків'яни, на нові звершення в ім'я України і на благо рідного міста», - сказав Віктор Янукович.
 
Президент України зазначив, що нашим містом може пишатися вся країна.
 
«У розвитку держави Харків посідає особливе місце. Вашим містом може пишатися Україна. Зусиллями і невтомною працею харків'ян примножуються досягнення нашої країни. Місто має унікальний потужний науковий і виробничий потенціал. Досвід харків'ян, зокрема у соціальній сфері, цінний для інших областей України. Це і система роботи територіальних центрів соціального захисту, і співпраця громадських організацій з органами влади щодо реалізації важливих для жителів міста спільних проектів», - підкреслив Віктор Янукович.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини