Випуск молодих офіцерів університету Повітряних Сил пройшов на площі Свободи
26 червня 2014 12:50
Випуск молодих офіцерів університету Повітряних Сил пройшов на площі Свободи Випуск молодих лейтенантів Харківського університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба відбувся сьогодні, 26 червня, на пл. Свободи. Офіцерам вручили дипломи, після чого вони пройшли по площі урочистим маршем.

Цього року університет закінчили 301 курсант 6 факультетів, з них 10 - дівчата. Випускники вишу - це фахівці з обслуговування енергетичних систем, бойового застосування зенітних, ракетних і радіотехнічних установок, автоматичних систем управління військами та озброєнням Повітряних Сил, фахівці метеорологічного забезпечення, технічного обслуговування військових і літальних апаратів та аеродромного обладнання.

Як повідомив в ході святкового випуску заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України Віктор Сідаш, після розподілу «кожедубівці» служитимуть у всіх видах і родах військ. На відпочинок у випускників буде один день, і вже в понеділок, 30 червня, молоді офіцери приступлять до своїх обов'язків у військових частинах, куди вони будуть розподілені. Він також зазначив, що випускники університету не притягуватимуться до проведення антитерористичної операції на сході країни.

Довідка. Харківський університет Повітряних Сил підготував майже 120 тис. офіцерів. Серед випускників університету - 578 Героїв Радянського Союзу, 27 льотчиків-космонавтів, командувачі арміями, 415 генералів. У виші готують для Збройних Сил України фахівців за 15 напрямами з 24 спеціальностей. До складу університету входять 9 факультетів, на яких проходять навчання фахівці для авіації, протиповітряної оборони Сухопутних військ, автоматизованих систем управління, метрології, зенітних ракетних і радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини