Відкрито реконструйоване відділення щелепно-лицьової хірургії у міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги
21 квітня 2011 15:02
Відкрито реконструйоване відділення щелепно-лицьової хірургії у міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги Урочисте відкриття після капітального ремонту відділення щелепно-лицевої хірургії відбулося 21 квітня в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О.Мещанінова.
Символічну «червону стрічку» перерізали Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.
На реконструкцію і завершення капремонту відділення щелепно-лицьової хірургії було витрачено близько 1 млн.грн. З них 800 тис. грн. із міського бюджету та 200 тис. грн. залучених бюджетних коштів. За позабюджетні кошти було додатково проведено ремонт 9 палат загальною площею 215 кв.м.
Міський центр щелепно-лицевої та реконструктивної хірургії функціонує на базі відділення хірургічної стоматології. У відділенні розгорнуто 80 ліжок. У приміщеннях Центру загальною площею 460 кв.м зроблені демонтаж та заміна підлогового і настінного покриттів, систем електропостачання та опалення. У підрозділі гнійно-запальних процесів встановлена система знезараження повітря із застосуванням сучасних нових проточних УФ-опромінювачів, у холах і коридорах - система відеоспостереження. Для прибирання приміщень придбана підлогомиюча машина виробництва фірми Kärcher (Німеччина).
Довідка:
У лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. проф. О. Мещанінова працює 2555 осіб, в т.ч. 586 лікарів, 1178 середніх медичних працівників, 243 іншого персоналу. В даний час до складу стаціонару входять 21 клінічне і 13 параклінічних відділень, 4 відділення інтенсивної терапії. Всі лабораторно-діагностичні служби працюють у цілодобовому режимі.
Щорічно у відділенні хірургічної стоматології проходить стаціонарне лікування близько 4 тис. хворих, стільки ж хворих отримує спеціалізовану допомогу амбулаторно, проводиться більше 3700 різних операцій.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини