В Основ’янському районі проводять масштабну реконструкцію котельні
24 червня 2021 11:39 ЖКГ
В Основ’янському районі проводять масштабну реконструкцію котельні У котельні КП «Харківські теплові мережі», що розташована на вул. Диспетчерській, 27-а, триває масштабна реконструкція.

Як розповів начальник служби управління проєктами підвищення енергоефективності КП «ХТМ» Роман Зінченко, котельня була введена в експлуатацію в кінці 1960-х рр. і передана на баланс підприємства 2002 року. До сьогодні масштабних робіт з її модернізації не проводили, тому левова частка обладнання вийшла з ладу і вимагає заміни на більш економічне та ефективне. 

Котельня обслуговує близько 40 житлових будинків, школу та територіальний центр надання соціальних послуг, однак через застаріле обладнання під час опалювального сезону виникали перебої з постачанням тепла та гарячої води. Тому одразу після його закінчення було розпочато реконструкцію, завдяки якій жителі Основ’янського району зможуть отримувати безперебійні та якісні послуги підприємства.

Як повідомили на ХТМ, в котельні вже встановили шість котлів німецького виробництва, оснащених сучасною автоматикою, замінили усе насосне обладнання та запірну арматуру, встановили якісні пластинчаті теплообмінники, компактну автоматичну систему пом’якшення води та нові баки запасу гарячої води. На завершальному етапі знаходяться роботи з автоматизації та диспетчеризації котельні, яка працюватиме в автоматичному режимі із погодним керуванням. В експлуатацію котельню планують ввести до початку нового опалювального сезону.

Роботи з реконструкції котельні проходять в рамках проєкту «Підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання України» за кошти позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Відповідно до укладеного із французькою компанією «ENERTEX» контракту у місті реконструюють ще п’ять котельних: по дві у Холодногірському і Новобаварському районах та одну - у Київському. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини