Урок англійською на свіжому повітрі і кулінарний майстер-клас - так проходить день у пришкільному таборі
31 травня 2017 13:17 Освіта
Урок англійською на свіжому повітрі і кулінарний майстер-клас - так проходить день у пришкільному таборі У гімназії №55 та спеціалізованій школі №17 сьогодні, 31 травня, проходить третій день роботи пришкільних таборів.

Вранці школярі займаються спортом, снідають, потім для них проходять факультативні заняття.

У гімназії №55 табір працює в одну зміну з 9:00 до 15:00. На сніданок у дітей була гречана каша, котлета, салат зі свіжої капусти, компот і булочка. Як повідомила директор гімназії Ірина Дементьєва, в меню школяра обов'язково включають м'ясо, свіжі овочі і фрукти. Обід у дітей традиційний: перше, друге і компот. Зокрема, сьогодні на друге кухарі приготують курку під соусом.

У День захисту дітей, 1 червня, в гімназії проведуть святкову лінійку та конкурси, а після цього школярі відвідають Центр дитячої та юнацької творчості №3, який підготував спеціальну програму.

«Дуже багато заплановано екскурсій. Співпрацюємо з «ЛандауЦентром», діти підуть в театр «Мадригал», театр музичної комедії. Враховуємо три головні аспекти розвитку дитини - фізичний, культурний і духовний, щоб діти росли розумними, здоровими і щасливими», - зазначила Ірина Дементьєва.

Особливу увагу в гімназії приділяють розвиваючим комп'ютерним іграм. Як повідомила Ірина Дементьєва, в 2016 році для навчального закладу придбали десять нових комп'ютерів. А цього року старшокласники перемогли на Кубку пошуку в мережі Інтернет, а учні 5-7 класів посіли друге місце на міському конкурсі з інформатики.

Табір у спеціалізованій школі 17 - мовний. Там заняття з англійської та іспанської мов проходять на свіжому повітрі. Сьогодні тема дня - «Здорове харчування». П'ятикласники намалювали плакати з улюбленими корисними продуктами, розповіли про їхні властивості й проспівали пісню англійською. У шкільному кабінеті для них провели кулінарний майстер-клас.

Як повідомила вчитель Оксана Коваленко-Будянська, вчора заняття були присвячені темі шкідливих звичок.

«Ми малюємо, співаємо, презентуємо проекти англійською, дивимося мультфільми. Ігрова форма допомагає дітям краще засвоїти і закріпити матеріал. Вчора вони дізналися, як куріння впливає на організм, сьогодні вивчили тему здорового харчування», - розповіла вчитель.

Директор школи Ірина Касеко зазначила, що в школі працюють три вчителі року - двоє викладають англійську мову, а один - іспанську. 8 червня в школу приїде волонтер з Канади, який спілкуватиметься з дітьми англійською і допомагатиме освоювати цю мову.

«Ми виграли в національному проекті «GoCamp». Волонтер буде у нас три тижні. Дітям весело так проводити час - вчити, граючись на свіжому повітрі. Багато наших дітей потім добре володіють мовою, подорожують за кордоном, це допоможе їм у майбутньому», - зазначила директор установи.

Нагадаємо, що з 29 травня в Харкові почали працювати пришкільні табори, сезон яких триватиме до 16 червня. Цього року в таборах відпочинуть понад 30 тис. школярів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини