У вестибюлях харківського метро встановлять близько 200 терміналів для «E-ticket»
06 лютого 2018 19:42 Інфраструктура
У вестибюлях харківського метро встановлять близько 200 терміналів для «E-ticket» У кожному з 49 вестибюлів Харківського метрополітену встановлять термінали для поповнення єдиних електронних квитків системи «E-ticket», які видають здачу.

Крім того, в метро працюватимуть близько 150 терміналів, через які можна придбати або поповнити картку «E-ticket».

Про це в інтерв'ю на «7-му каналі» повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Він зазначив, що термінали, які видають здачу, прийматимуть будь-які купюри. Як тільки в метрополітені почне працювати система «E-ticket», користуватися старими картками люди ще зможуть, але поповнити їх вже буде неможливо.

За словами віце-мера, в місті продовжують встановлювати наземні термінали. Як уже повідомлялося раніше, їх загальна кількість, для зручності городян, буде збільшена до 600. У тому числі термінали працюватимуть біля таких великих підприємств, як «ФЕД», «ХТЗ», «Турбоатом».

«Біля «ФЕДа» термінал уже стоїть, термінал для «Турбоатома» готують до підключення. Жодне серйозне працююче підприємство не буде обділене. Робочі зміни починаються рано, закінчуються пізно, дуже зручно, коли люди в вестибюлі на прохідній зможуть поповнювати картки», - підкреслив Євген Водовозов.

Також віце-мер зазначив, що на маршрутах електротранспорту працюватимуть контролери. Як тільки вони заходитимуть у транспорт, щоб перевірити оплату, - на бортовому комп'ютері блокуватиметься система, і всі, хто не сплатив за проїзд карткою, вже не зможуть це зробити під час контролю. За порушення у користуванні громадським транспортом передбачені штрафні санкції.

Євген Водовозов ще раз нагадав, що турнікети і термінали системи єдиного електронного квитка «E-ticket» у Харківському метрополітені почнуть працювати тільки після того, як робота системи в наземному електротранспорті буде налагоджена на 100%.

«Хочу підкреслити, що ми не включимо в метрополітені ні одного турнікету, якщо не будемо впевнені, що система працює бездоганно. Потрібно віддати належне інвесторові при виборі свого підрядника - розробника системи, вони вибрали одну з кращих в світі систем. Це чеська компанія, яка впровадила такі системи на різних континентах. Це не тільки чеський досвід, це досвід різних країн з різним менталітетом і підходом. У кожного міста і країни є своя специфіка, і її потрібно враховувати. Ми встановлюємо систему в старий рухомий склад, у нас багато проблем, з якими зіткнулися чехи. Вони ці проблеми, з нашої точки зору, усувають швидко. За їхніми прогнозами, система почне працювати стабільно з березня. Зараз в тестовій роботі 4-я версія програмного забезпечення, яку вони продовжують допрацьовувати. Є речі, які не можна передбачити в технічному завданні, - зіткнулися і працюють. Набивання цих шишок корисно і нам, і іншим містам, де будуть впроваджувати систему єдиного електронного квитка», - зазначив Євген Водовозов.

При цьому віце-мер підкреслив, що оновлення рухомого складу - одне з основних завдань міської влади. У цьому році пройдуть два тендери на закупівлю нових тролейбусів, вкладені великі кошти у капітальний ремонт трамваїв, продовжиться реконструкція трамвайних колій, щоб сучасні вагони, як наслідок, могли курсувати новими коліями.

«Місто робить наголос на електротранспорті: плануємо будувати нову тролейбусну лінію на Північній Салтівці, розвивати і покращувати якість пасажирського електротранспорту», ​​- підкреслив Євген Водовозов.

Зазначимо, що повне інтерв'ю з заступником міського голови Євгеном Водовозовим можна буде подивитися в програмі «7-го каналу» - «Пряма мова».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини