У цьому році в Харкові комплексно впорядкують 37 дворів
21 серпня 2015 12:54 ЖКГ
У цьому році в Харкові комплексно впорядкують 37 дворів 37 дворів житлових будинків Харкова планується комплексно благоустроїти в 2015 році.

Про це сьогодні, 21 серпня, повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков. Він зазначив, що, таким чином, мешканці 270 будинків отримають доглянуті, упорядковані двори.

За його словами, на сьогоднішній день більшість робіт вже виконано. У процесі благоустрою у дворах замінюють освітлення, облаштовують колишні і створюють нові клумби, встановлюють декоративні елементи. Все це роблять дворові робітники комунальних служб міста.

Прикладом такого благоустрою є двір на пр. Маршала Жукова, 27. За словами Оксани Кінаш, начальника дільниці Комінтернівського району ТОВ «СПО» (компанія, яка займається благоустроєм та прибиранням району), на першому етапі були виконані роботи з озеленення території: були знесені сухостійні і висаджені нові дерева, декоративні кущі. Також в процесі благоустрою огородили дитячий майданчик від заїзду автотранспорту, на під'їздах встановили дошки оголошень для розміщення реклами, агітаційної продукції, пофарбували всі малі форми, встановили декоративні елементи в українському стилі: дерев'яний колодязь, парканчик з соняшниками, розмалювали стіни гаражів.

«Нам приємно, що люди оцінили благоустрій в їхньому дворі. Мешканці будинків бережуть ці нововведення і намагаються підтримувати їх в чистоті. Також слід зазначити, що все це було зроблено руками дворових робітників, які при благоустрої двору проявили ентузіазм і свої творчі здібності. Ми їм за це вдячні», - підкреслила Оксана Кінаш.

У свою чергу Роман Нехорошков зазначив, що цього року у дворах будинків також планується облаштувати близько 400 дитячих майданчиків, 300 з яких вже функціонують. Крім того, у дворах житлових будинків вже змонтовано 100 спортивних майданчиків з 150, які планується встановити цього року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини