У суді у справі проти Геннадія Кернеса оголошено перерву до 28 липня
03 липня 2015 18:21 Місто
У суді у справі проти Геннадія Кернеса оголошено перерву до 28 липня У підготовчому засіданні суду за звинуваченням Геннадія Кернеса, яке відбулося сьогодні в Київському районному суді Полтави, оголошено перерву до 28 липня. Суд задовольнив клопотання захисту, яка заявляє про маніпуляції з боку Генпрокуратури.

За словами Харківського міського голови та його адвокатів, їх не допускають до частини матеріалів справи, які мають принципове значення для встановлення істини в суді.

«У справі з'являються матеріали, 12-й і 13-й томи справи, але для нас вони недоступні, я читав тільки 11 і готовий по них захищатися, але що в інших - невідомо. На очах у всіх прокурори і захист потерпілих діють заодно, щоб продовжити розпочате в МВС, де сфальсифіковано цю справу проти мене. Закон на нашому боці, і я закликаю Генпрокуратуру слідувати йому», - сказав Геннадій Кернес журналістам у перерві сьогоднішнього засідання.

В ході процесу, який триває з початку літа, адвокати Геннадія Кернеса і двох його охоронців не раз звертали увагу на дискримінацію права обвинувачених на повноцінний захист. Минуле засідання закінчилося вердиктом судді про те, щоб захисники Геннадія Кернеса могли отримати доступ до матеріалів справи в повному обсязі.

Нагадаємо, що слідчі Генпрокуратури 2 березня 2015 року оголосили про завершення досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини