У Слобідському районі попрощались з Павлом Холошою - визволителем Харкова у роки Другої світової
30 вересня 2022 16:38 Місто
У Слобідському районі попрощались з Павлом Холошою - визволителем Харкова у роки Другої світової Траурна церемонія прощання з учасником бойових дій Другої світової війни, ветераном праці Павлом Кузьмичем Холошою відбулася сьогодні, 30 вересня, у місті Харкові.

У панахиді взяли участь рідні та близькі Павла Холоши, а також представники Адміністрації Слобідського району та міської ветеранської організації. Від імені Харківського міського голови співчуття родині висловила заступник голови Адміністрації Слобідського району Світлана Лещенко.

«Павло Кузьмич був справжнім воїном, чоловіком, батьком, людиною з великої літери. Разом з ним йде ціла епоха, таких людей залишилось дуже мало. Він назавжди залишиться у пам’яті з міцним рукостисканням, його вмінням читати вірші та таким патріотизмом, який ніколи не вмирає», - підкреслила вона. 

Зазначимо, Павло  Холоша - останній ветеран Слобідського району, який брав участь у звільненні Харкова від нацистських загарбників. Помер Павло Кузьмич 28 вересня. Сьогодні його поховали на міському кладовищі №18. 

Довідка. Павло Кузьмич Холоша народився 22 січня 1926 року. У квітні 1943 року був призваний на фронт, у протитанкові винищувальні війська. Під час однієї з десантних операцій групу із 18 бійців виявили ворожі прожектори. Поранений, але живий до своїх дістався тільки Павло Кузьмич. Через ліс йому вдалося вийти на розвідувальний загін, лікувався, після чого продовжив воювати (був призначений командиром артилерійського розрахунку 3-го Українського фронту). 

Павло Холоша брав участь у п’яти наступальних та двох оборонних операціях. Учасник боїв за визволення України, Угорщини, Німеччини, брав участь у визволенні Харкова. Нагороджений двома орденами Червоної Зірки, орденами Вітчизняної війни 1 та 2 ступенів, орденом «За мужність».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини