У січні великі підприємства Харкова сплатили понад 200 мільйонів гривень єдиного внеску
14 лютого 2015 12:04 Бюджет
У січні великі підприємства Харкова сплатили понад 200 мільйонів гривень єдиного внеску Великі підприємства та організації Харкова за січень 2015 року сплатили до бюджету 210 млн грн єдиного соціального внеску.

Як повідомили в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у місті Харкові, за підсумками січня сплата єдиного соціального внеску від клієнтів інспекції зросла на 1,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Сплачені кошти надійшли на спеціальний рахунок Держказначейства.

Також у податковій інспекції повідомили, що з 1 січня 2015 року почали діяти зміни, внесені до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Так, за несплату або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску накладається штраф у розмірі до 20% несплаченої суми, а у разі донарахування суми внеску - до 10% всієї суми за звітний період, але не більше 50% суми донарахованого платежу.

Крім того, за ненадання, несвоєчасне надання або надання її не за встановленою формою звітності щодо соціального внеску на порушника накладається штраф: у разі першого порушення - у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн), у разі неодноразового порушення протягом року - 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини