У Шевченківському районі замінили понад 3,5 кілометрів водопровідних мереж
13 грудня 2017 17:47 ЖКГ
У Шевченківському районі замінили понад 3,5 кілометрів водопровідних мереж 3,6 км зовнішніх мереж водопостачання замінили бригади КП «Харківводоканал» з початку 2017 року у Шевченківському районі.

Сьогодні, 13 грудня, комунальники почали ремонт технічно зношеної ділянки водоводу по вул. Космічній.

Як повідомив заступник директора з виробництва Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада, на цій ділянці планується перекласти понад 260 м водоводу методом санації.

«Це сучасний безтраншейний метод, в ході якого вириваються стартові котловани для запуску нової поліетиленової труби. Зараз бригадами підприємства виконуються підготовчі роботи з пайки труб і влаштуванню котлованів. Вся схема робіт здійснюється таким чином, щоб водопостачання абонентів забезпечувалося в повному обсязі», - зазначив Микола Завада.

За його словами, на момент виведення даного водоводу з експлуатації абоненти будуть забезпечуватися водою по резервних лініях. Всі роботи планують завершити до 30 грудня.

Крім того, сьогодні тривають роботи з перекладки водоводу діаметром 500 мм по вул. Клочківській. Комунальники планують здати цей об'єкт до 20 грудня.

Всього з початку 2017 року у Харкові замінили понад 22 км мереж водопостачання. У 60% випадків роботи проводилися із застосуванням сучасних технологій (горизонтально направлене буріння, санація і розрив труб), що дозволило значно скоротити час і мінімізувати руйнування інфраструктурних об'єктів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини