У притулку для тварин відзначають новосілля бобрихи
07 липня 2015 16:16 Суспільство
У притулку для тварин відзначають новосілля бобрихи Бобриха Бабетта, яка живе в харківському притулку для тварин з лютого цього року, сьогодні, 7 липня, святкує новосілля.

Тепер вона житиме у вольєрі, який був побудований спеціально для неї. Як розповів ветеринарний лікар клініки притулку Сергій Піскурьов, раніше Бабетта жила в стаціонарі, де їй облаштували купальню. За його словами, новий вольєр максимально наближений до природних умов. Під час його будівництва співробітники притулку консультувалися з фахівцями бобровні у Воронежі.

Сергій Піскурьов розповів, що тварину в притулок привіз харків'янин, який викупив бобриху у людей, що зловили її. З лютого вона погладшала вже на 2 кг і зараз важить 10 кг. Їсть Бабетта овочі, куплені за кошти підприємства.

Співробітники притулку кажуть, що якщо жителі Харкова привезуть до них бобра, то в притулку може з'явитися нова сім'я і потомство.

За словами директора КП «Центр поводження з тваринами» Юлії Шаповалової, крім бобрихи у притулку поселилося і лисеня, якого відловили на одному з підприємств міста.

«Воно ручне і добре контактує з людьми. Поки що воно живе в новому приміщенні для кішок, але згодом ми плануємо побудувати йому вольєр поруч із вольєром бобрихи», - розповіла Юлія Шаповалова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини