У польському консульстві відкрилася виставка картин харківських школярів
19 травня 2015 14:39 Суспільство
У польському консульстві відкрилася виставка картин харківських школярів Відкриття виставки «З мольбертом Європою» відбулося сьогодні, 19 травня, у Генеральному консульстві Республіки Польща в Харкові.

Експозиція проходить в рамках Днів Європи в Україні. На виставці представлено 25 пейзажів учнів Харківської дитячої художньої школи №1 ім. І. Ю. Рєпіна, які були створені під час творчих пленерів юних художників у Кракові, Познані (Польщі), Варні, Несебирі (Болгарія), Парижі (Франція), Которі (Чорногорія), Дубровнику (Хорватія) та інших містах Європи.

Як повідомив Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Станіслав Лукасик, таку виставку запропонувала створити директор школи ім. Рєпіна Олена Шевцова, і ця ініціатива відразу ж знайшла відгук.

«Це найкраща ідея. Це знак того, що наші країни обмінюються досвідом і що до нас приїжджають молоді талановиті люди. Мені б хотілося, щоб коли вас запитали, з чим у вас асоціюється Європа, ви б згадали про свої поїздки в європейські країни. Ваші картини висітимуть у нас до кінця літніх канікул і стануть Днями школи імені Рєпіна в консульстві», - зазначив Станіслав Лукасик, звертаючись до школярів - авторам робіт.

Також генеральний консул вручив молодим людям, які брали участь у пленері в Кракові, дипломи та пам'ятні подарунки.

Зазначимо, що цього року День Європи в Україні відзначалися 16 травня. Вважається, що це день спільних європейських цінностей, спільної історії всіх націй європейського континенту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини