У модульному містечку підвищиться плата за проживання
23 червня 2016 10:28 ЖКГ
У модульному містечку підвищиться плата за проживання Вартість проживання в харківському модульному містечку для вимушених переселенців підніметься втричі і становитиме з липня 352 грн.

Раніше плата становила трохи більше 100 грн на місяць, але в зв'язку зі зростанням тарифів з наступного місяця мешканці містечка будуть укладати договори оренди згідно з новою ціною. Середня вартість становитиме 352 грн. При цьому в місті її розрахували так, що 50% всіх послуг, що надаються, буде оплачувати місцевий бюджет, а 50% - жителі містечка. Залежно від спожитих послуг оплата може варіюватися.

У містечку надають послуги з вивезення сміття, прибирання території, благоустрою, техобслуговування систем, послуги пральні, поточне обслуговування, поточні ремонти. Жителям надана цілодобова охорона. Крім того, необхідно платити за воду, водовідведення та електроенергію. Плата за світло - основна, тому що в містечку немає газу, і все працює на електриці, ціна за яку піднялася втричі.

«Раніше вартість проживання жодного разу не підвищувалася, але це вимушений крок. Держава надає людям, які прибули з Донецької та Луганської областей, адресну допомогу на оплату комунальних послуг та оренду житла. У модульному містечку багато людей працюють, отримують пенсії, соціальні виплати, пільги. Тому ми прорахували, що нова сума буде для них посильною», - зазначила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Жителька містечка, переселенка з Луганської області Ірина поставилася до подорожчання з розумінням.

«Я, наприклад, розумію, що все дорожчає, і це безвихідна ситуація. Я не ображена. Сума, яку ми платили, була занижена. У нас постійно є гаряча та холодна вода, перемо ми в пральні, готуємо, все зручно і обладнано для відпочинку та розвитку дітей», - сказала Ірина.

Зазначимо, пенсіонери, діти, студенти денної форми навчання, матері, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, отримують адресну допомогу в розмірі 884 грн. Люди з обмеженими можливостями отримують допомогу в розмірі мінімального прожиткового мінімуму, а працездатні - два місяці до влаштування на роботу отримують по 442 грн і 221 грн ще два місяці, якщо не знайшли роботу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини