У місті проходить Східноєвропейський форум з правової реформи
19 травня 2016 12:03 Місто
У місті проходить Східноєвропейський форум з правової реформи Східноєвропейський форум з правової реформи «20 років Конституції України: Європейська правова традиція і український контекст - виміри правової реформи» відкрився сьогодні, 19 травня, у Національній академії правових наук України.

Форум проходитиме два дні - 19-20 травня - в форматі тематичних дискусій. Теми, які обговорять на форумі, - «Конституційна реформа і Конституційний суд в світі Європейської правової традиції», «Європейський конституціоналізм: поточні виклики для Європи», «Розвиток демократичних інститутів в Україні в умовах євроінтеграції», «Європейський вимір реформи приватного права» та ін.

Захід проходить за підтримки ОБСЄ. Учасниками форуму є судді Конституційного суду України, професори Вільнюського держуніверситету, Університету імені Миколаса Ремеріса (Вільнюс), Лодзинського університету (Польща), провідні фахівці  України в області права.

Відкрив форум секретар Харківської міської ради Олександр Новак, який зазначив, що це визначна подія для всієї країни, і подякував організаторам за те, що вони вибрали для проведення форуму саме Харків.

«Харків - юридична столиця. У місті знаходиться найбільший Юридичний університет, Академія правових наук, які об'єднують найавторитетніших науковців з усієї країни. Тематика конференції цікава в світі децентралізації, реформи місцевого самоврядування та підписання Угоди між Україною та Європейським Союзом. Це дуже важлива подія для Харкова та всієї країни», - зазначив Олександр Новак, зачитавши вітальне слово Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Сьогодні форум проходитиме до 17:00, завтра - з 10:00 до 12:45. Місце проведення заходу: вул. Пушкінська, 70.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини