У місті працюють чотири центри раннього втручання
29 листопада 2012 14:56
У місті працюють чотири центри раннього втручання Створена в місті система центрів раннього втручання (медико-соціальної допомоги дітям-інвалідам) налічує чотири лікувальні установи.

Про це сьогодні, 29 листопада, під час Всеукраїнського форуму з питань раннього втручання повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Маргарита Голубова.
 
Вона підкреслила, що ці центри вперше в Україні розміщено на базі комунальних установ. Так, центр «Хочу бути з мамою» п'ять років тому відкрили на базі Харківського міського перинатального центру, а також ще три центри базуються в дитячих поліклініках №14, 16 і 23.

У центрі «Хочу бути з мамою» кваліфіковану допомогу можуть дістати не тільки дитина, але і її батьки. У більшості випадків перед фахівцями стоїть завдання, щоб сім'я, у якій виношують, народжують і виховують дитину з патологіями, не розпалася. За словами заступника директора департаменту, протягом п'яти років відмов від дітей, що народжуються хворими, стало менше. Маргарита Голубова також уточнила, що з початку роботи центру через нього пройшли 480 сімейних пар.
 
Заступник директора департаменту також розповіла, що центр раннього втручання при міській поліклініці №23 відкрили три роки тому. Тут працюють логопеди, психологи, педіатри, неврологи, за три роки по допомогу спеціалістів центру звернулося 978 сімейних пар.
 
«Харків був першопрохідцем у створенні мережі центрів раннього втручання. Наявна сьогодні система надання послуг раннього втручання може вдосконалюватися лише в одному - у розширенні мережі. Модель унікальна, у ній є все, але місто величезне, і для обслуговування населення хотілося б збільшувати кількість таких установ - зокрема у віддалених мікрорайонах міста», - зазначила Маргарита Голубова.
 
Заступник директора департаменту уточнила, що в місті другий рік працює центр раннього втручання в поліклініці №14, а тепер відкривається такий центр і при дитячій поліклініці №16.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини