У міськраді привітали військовослужбовців з Днем захисника України
11 жовтня 2019 13:42 Місто
У міськраді привітали військовослужбовців з Днем захисника України Прийом з нагоди Дня захисника України відбувся сьогодні, 11 жовтня, в Харківській міській раді.

Секретар Харківської міської ради Олександр Новак привітав військовослужбовців з прийдешнім святом. За мужність і героїзм, а також з нагоди Дня захисника України секретар міськради вручив учасникам АТО Почесні грамоти виконавчого комітету міськради та Подяки міського голови. 

Всі присутні вшанували пам'ять загиблих і зниклих без вести учасників бойових дій хвилиною мовчання.

«Ми пишаємося вашим патріотизмом, мужністю і вдячні за те, що дали можливість нам жити у мирному місті, а Україна зберегла свій суверенітет. Безліч наших земляків склали голову за наше місто і спокій в країні, сьогодні їх іменами названі вулиці Харкова. Я хочу вам побажати міцного здоров'я, благополуччя та мирного неба над нашою країною. Щоб якомога швидше закінчилася війна на Донбасі і наші військові тримали зброю виключно на тренувальних полігонах. Я хочу запевнити, що соціальні програми і турбота про вас будуть завжди пріоритетними у роботі міської ради», - зазначив Олександр Новак.

Він також нагадав, що сьогодні в Харкові реалізується низка соціальних програм для учасників антитерористичної операції на Сході України. Зокрема, за рахунок коштів бюджету міста їм виділяється матеріальна допомога, а сім'ям учасників АТО надається пільга на оплату комунальних послуг. Також за кошти міського бюджету військовослужбовці проходять санітарно-курортне лікування. Крім того, в місті діє житлова програма, в рамках якої учасникам АТО надається земля для будівництва житла. На сьогоднішній день військовослужбовцям Харкова виділено вже понад 100 земельних ділянок.

З повним списком нагороджених можна ознайомитися тут.

Довідка. День захисника України - державне свято, що відзначається 14 жовтня. В цей день також відзначається велике православне свято - Покрова Пресвятої Богородиці. Запорізькі козаки шанували це свято, оскільки вважали Богородицю своєю заступницею. Цього дня у Запорізькій Січі зазвичай обирали нових старшин. Тому 14 жовтня також відзначається День українського козацтва.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини