У Київському районі вшанували пам’ять партизанів та підпільників
22 вересня 2016 15:42 Суспільство
У Київському районі вшанували пам’ять партизанів та підпільників Урочисті заходи, присвячені Дню партизанської слави, відбулися сьогодні, 22 вересня, в сквері біля пам'ятника Героям-підпільникам на вул. Чернишевській.

Вшанувати пам'ять партизан і підпільників прийшли ветерани війни і праці, учні Харківської загальноосвітньої школи №36, курсанти Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ, жителі району.

З вітальним словом перед присутніми виступив ветеран Другої світової війни, учасник бойових дій Іван Чудінов. Також у заході взяли участь заступник голови Адміністрації Київського району Володимир Івлєв і голова Ради ветеранів Київського району Віктор Серік.

До пам'ятника партизанам і підпільникам Харківщини поклали квіти, пам'ять загиблих  вшанували хвилиною мовчання.

Також в цей день поклали квіти до погруддя зв'язкової, члена Харківського обласного підпілля Галини Нікітіної (пам'ятник розташований у дворі житлового будинку №46-а по вул. Мироносицькій). Вшанувати пам'ять підпільниці прийшли ветерани війни, праці, учні Харківської загальноосвітньої школи №5. До погруддя Галини Нікітіної поклали кошик з квітами.

Зазначимо, сьогодні, 22 вересня, в Україні відзначається День партизанської слави. У повоєнний час в Харкові проживало близько 200 ветеранів-підпільників.

Галина Нікітіна - член Харківського підпільного обкому ЛКСМУ під час окупації міста в роки Другої світової війни. Була зв'язковою, разом з іншими підпільниками писала і поширювала серед жителів міста листівки. До січня 1942 року вони поширили понад 600 екземплярів листівок, написаних від руки, тисячі листівок, залишених обкомом партії. 23 січня 1942 року по наведенню зрадника Галину Нікітіну схопили гестапівці, які кілька тижнів допитували дівчину, намагаючись отримати інформацію про підпільників, але так нічого і не домоглися. Галина Нікітіна загинула в застінках нацистів. Героїня-підпільниця була посмертно нагороджена орденом Вітчизняної війни 1-го ступеня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини