У Харкові встановили нові тарифи на проїзд у метро, ​​трамваях і тролейбусах
06 лютого 2019 16:39 Місто
У Харкові встановили нові тарифи на проїзд у метро, ​​трамваях і тролейбусах Нові тарифи на проїзд у міському пасажирському електротранспорті затверджені в Харкові.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 6 лютого, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомив під час засідання заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, діючий тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном був затверджений 28 березня 2018 року в розмірі 5 грн за одну поїздку. За його словами, за минулий час відбулося зростання витрат на оплату праці та матеріали, вартості енергоносіїв та ін. Так, середньозважений прожитковий мінімум для працездатних осіб за цей час виріс на 6,2%, витрати на електроенергію збільшилися на 16%, ціни на матеріали для проведення ремонтів і технічного обслуговування - на 8-37%, а витрати на матеріали - на 31,5%. Таким чином, чинний тариф уже не відшкодовує економічно обґрунтованих витрат на надання послуги.

«У 2018 році збитки підприємства склали 160 млн грн. З метою приведення у відповідність з економічно обґрунтованими витратами чинного тарифу на послугу з перевезення пасажирів, комунальне підприємство «Харківський метрополітен» виконало розрахунки тарифу в розмірі 8 грн за одну поїздку», - повідомив Михайло Фатєєв.

Він зазначив, що від обласного відділення Антимонопольного комітету не надходило жодних зауважень щодо порядку формування тарифу на перевезення пасажирів у метрополітені.

Як повідомив Михайло Фатєєв, схожа ситуація склалася і з тарифом на проїзд у трамваях і тролейбусах. Оскільки зараз він не відшкодовує економічно обґрунтованих витрат підприємств з надання послуг, тролейбусні і трамвайні депо розрахували новий тариф, який становить 6 грн за одну поїздку. Зауважень у частині порядку формування тарифу від Антимонопольного комітету також не було.

«При цьому з підвищенням тарифу зберігаються всі діючі пільги. Це означає, що 62,7% пасажирів наземного електротранспорту будуть, як і раніше, їздити безкоштовно. У метро кількість пільговиків менша, але вони також збережуть свою пільгу», - зазначив Михайло Фатєєв.

За його словами, після підвищення вартості проїзду комунальні підприємства здійснюватимуть перевезення пасажирів з електронним квитком або безконтактною карткою за тарифом, який діяв на момент їх поповнення.

Нові тарифи на проїзд у метро, ​​трамваях і тролейбусах почнуть діяти з 7 лютого.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини