У Харкові вшанували пам'ять Валерія Петросова
02 квітня 2019 16:53 ЖКГ
У Харкові вшанували пам'ять Валерія Петросова Мітинг, присвячений пам'яті колишнього генерального директора КП «ВТП «Вода» Валерія Петросова, пройшов сьогодні, 2 квітня, на КП «Харківводоканал» (вул. Конторська, 90).

Вшанувати пам'ять Валерія Петросова прийшли його близькі, соратники і друзі, генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, співробітники підприємства, а також заступники Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та Андрій Руденко, голова Ради почесних громадян міста Харкова Михайло Пилипчук, ректор Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова Володимир Бабаєв.

Як зазначив гендиректор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, Валерій Петросов вніс величезний вклад у розвиток інфраструктури Харкова. «Рівно десять років тому від нас пішла унікальна людина, яка присвятила практично все життя міському господарству. Майже півстоліття Валерій Альбертович Петросов пропрацював на харківському підприємстві водомереж. Він зробив його одним з кращих комунальних підприємств міста і встановив вектор його розвитку на багато років вперед», - зазначив Віталій Панов.

Валерій Петросов розробив для міста 18 проектів фонтанів, зокрема, фонтану світломузики в саду імені Шевченка, фонтанів біля Палацу спорту, театру опери та балету, в Харківському зоопарку.

За словами заступника Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлани Горбунової-Рубан, крім усього іншого, Валерій Петросов був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС.

«Сьогодні багато було сказано про те, який він зробив внесок у розвиток підприємства, міста, країни, який яскравий слід він залишив своїми науковими розробками, досягненнями. Але мені хочеться його згадати як прекрасну людину, унікальну особистість. Він був ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС. Той вклад, який він вніс у цю ліквідацію як фахівець, практик, - оцінити практично неможливо. За кожним цим словом стоїть колосальний людський подвиг. Я його запам'ятала як людину, яка приймала постраждалих після землетрусу у Вірменії. Як він зустрічав своїх земляків, людей, які постраждали. Він співпереживав і допомагав кожному, хто цього потребував. Харків завжди його пам'ятатиме», - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

Зазначимо, що в пам'ять про видатного харків'янина 27 лютого на сесії Харківської міської ради було прийнято рішення про перейменування частини вулиці Конторської на вулицю Валерія Петросова.

Довідка. Валерій Петросов - генеральний директор КП «ВТП «Вода» з 1972 по 2006 рік, з 2006 по 2007 рік - депутат Верховної Ради України. Доктор технічних наук, професор, заслужений працівник житлово-комунального господарства України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Нагороджений 34 орденами і медалями, в т.ч. орденами «За заслуги» I, II і III ступенів.

Валерій Петросов помер 2 квітня 2009 року на 70-му році життя. На фасаді будівлі КП «Харьководоканал» в його честь встановлено меморіальну дошку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини