У Харкові вшанували пам'ять Івана Корінька
21 серпня 2018 15:16 Суспільство
У Харкові вшанували пам'ять Івана Корінька До меморіальної дошки колишньому директору КП «Харківводоканал» Івану Коріньку на пр. Ювілейному, 28-а сьогодні, 21 серпня, поклали квіти з нагоди річниці з дня його народження.

У заході взяли участь представники керівництва КП «Харківводоканал», співробітники комплексів «Харківводопостачання» і «Харківводовідведення», представники профспілкового комітету підприємства, родичі і друзі Івана Корінька. Також біля меморіальної дошки відбувся молебень.

Як зазначив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко, Іван Васильович вніс неоціненний вклад не тільки в розвиток підприємства і міста, а й усього комунального господарства України.

«Це була прекрасна людина і талановитий керівник, який пройшов школу становлення від простого робітника до генерального директора, став доктором наук, професором. Любов до людей була найважливішою рисою характеру Івана Васильовича, його також дуже любили в колективі. Багатьом з нас він дав путівку в життя. Мені довелося працювати з ним не один десяток років, і це була величезна школа життя, професійної майстерності. Світла пам'ять про Івана Васильовича Корінька назавжди залишиться в наших серцях», - підкреслив Олександр Коваленко.

Зазначимо, що сьогодні колишньому директору підприємства виповнилося б 70 років. 

Нагадаємо, Іван Корінько раптово помер 30 червня 2016 року на 67-му році життя. Близько 40 років життя він віддав роботі на підприємстві, 20 років з яких займав посаду керівника.

Довідка. Іван Корінько народився 21 серпня 1948 року в с. Малижено Золочівського району Харківської області. З 1979 по 1995 рік працював начальником Безлюдівських очисних споруд, начальником підприємства з експлуатації каналізаційних мереж і насосних станцій, директором комплексу «Харківводовідведення». З 1995 по 2011 рік - генеральний директор КП «Харківкомуночиствод». У 2012 році КП «Харківкомуночиствод» перейменовано у КП «Харківводоканал», в цьому ж році Іван Корінько був призначений генеральним директором підприємства. З листопада 2015 року - заступник генерального директора - директор Департаменту зі стратегічного розвитку, науки та інвестицій КП «Харківводоканал». Брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Заслужений працівник сфери послуг України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини