У Харкові вийде нова книга з серії фотоальбомів про старе місто
29 травня 2014 11:43
У Харкові вийде нова книга з серії фотоальбомів про старе місто Нову книгу раритетних фотографій «Харків. Минуле і сьогодення» випустять на початку літа харківські автори - депутат міської ради Габріел Михайлов і фотограф Володимир Бисов.
Книга продовжить серію фотоальбомів зі знімками старого Харкова. У це видання увійдуть не лише фотографії, але й листівки, а також старі та сучасні карти. 

Як зазначив Габріел Михайлов, на відміну від попередніх видань, в цьому практично немає фотографій Харкова часів війни. Акцент у книзі робиться на формуванні міста як першої столиці і його сучасного вигляду. Зокрема, в фотоальбомі можна побачити старі знімки вищих навчальних закладів, поява яких стала доленосною у житті міста, - це сучасні Харківський національний університет ім. Каразіна та НТУ «Харківський політехнічний інститут». Крім того, становлення Харкова як транспортного та промислового центру було пов'язано з будівництвом залізниці. Ця яскрава сторінка історії також відображена в фотоальбомі. 

Вперше в цій серії книг любителі історії зможуть вивчити карти міста - від початку XVIII століття, коли Харків ще був фортецею, до теперішнього часу. Також у фотоальбомі будуть представлені листівки, креслення, малюнки, документи, які розповідають про будівництво Харкова. Розділ «Машина часу», що вже став традиційним у цій серії фотоальбомів, дає можливість порівняти, яким були і стали ті чи інші місця в місті сто років тому і зараз. 

Презентація книги відбудеться найближчим часом. У продаж вона надходити не буде, її даруватимуть почесним гостям міста і ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини