У Харкові відкрився дитячий арт-майданчик
03 квітня 2015 14:43 Культура
У Харкові відкрився дитячий арт-майданчик Другий сезон пізнавальних проектів для дітей та батьків «Дитяча площАРТка» відкрився сьогодні, 3 квітня, в Арт-підвалі Харківської міської художньої галереї.

Як розповіла куратор проекту Олена Зіненко, «площАРТка» створена для того, щоб привернути увагу батьків до творчості дітей, через яку вони пізнають світ.

«Наше завдання - звернути увагу на спонтанну дитячу творчість, яка йде від душі, без академічних настанов. Ми хочемо дати зрозуміти батькам, що, якщо дитину відгородити від творчості, то вона ростиме безініціативною. У нас діти і батьки творитимуть разом, вчитимуться по-новому спілкуватися один з одним. Тут не обиратимуть кращі дитячі роботи, бо кожен по своєму є унікальним», - зазначила Олена Зіненко.

Під час роботи «Дитячої площАРТки» щодня до 11 квітня проходитимуть різномантні майстер-класи від фахівців різних сфер творчої та наукової діяльності - мистецтва та дизайну, біології та археології, музики і театру, філософії, радіотехніки. Деті малюватимуть, проводитимуть археологічні розкопки в пісочниці, будуватимуть будинок із печива, робитимуть дизайнерські футболки тощо.

Крім того, в рамках фестивалю в режимі онлайн буде знято телефільм для дітей і батьків.

Відвідати «площАРТку» можуть всі бажаючі. З більш детальною програмою можна ознайомитися на сторінці проекту в соціальній мережі «Facebook».

Зазначимо, що перший сезон пізнавальних проектів для дітей та батьків «Дитяча площАРТка» пройшов в 2012 році. Тепер організатори мають намір проводити його щороку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини