У Харкові відібрали кращі проекти з соціального підприємництва
21 жовтня 2019 14:43 Суспільство
У Харкові відібрали кращі проекти з соціального підприємництва Хакатон із соціального підприємництва відбувся 19-20 жовтня у Харкові.

Дводенний форум зібрав 28 команд - активістів і працівників соціальної сфери. Більшість проектів, які розроблялися на хакатоні, стосувалися сфер екології, освіти та інклюзії. Серед проектів, які запропонували команди, - виробництво інклюзивних іграшок, переробка відходів, рибальський гід і відстеження браконьєрів, майстер-класи для дітей з інвалідністю та ін. В рамках заходу з командами працювали експерти в сфері освіти, юриспруденції, громадської діяльності та соціального менеджменту. Учасники знайшли відповіді на важливі питання, навчилися складати бізнес-плани і писати стратегії розвитку проектів.

Як повідомила один з експертів, заступник директора Харківської спеціальної школи №5 Галина Кукліна, інклюзія - це коли діти можуть розвиватися в тих напрямках, якими будуть займатися в майбутньому і будуть затребувані.

«Діти з нашої школи вже самі можуть проводити майстер-класи і прекрасно продемонстрували це в рамках проекту «Upshift Україна», коли вчили молодь виготовляти дерев'яну абетку. У нашій школі працюють п'ять гуртків, які відзначені Міністерством освіти і науки України як кращі. Це виготовлення писанок, ткацтво, Петриківський розпис, художня кераміка, театр костюма «Аліса». Це і є якісна інклюзія», - зазначила Галина Кукліна.

Переможцями хакатона стали три команди, які запропонували проекти з працевлаштування людей з інвалідністю - колл-центр, виробництво паперових пакетів та еко-сумок, а також майстерня з ремонту побутової техніки.

Як повідомила представник організації «SILab», експерт з побудови команди Дарина Бєлянська, тепер команди-переможці поїдуть в бізнес-акселератор до Києва (соціальний інститут підтримки стартапів). Протягом чотирьох місяців вони будуть обробляти проекти, а потім представлять ініціативи інвесторам, щоб отримати фінансування на реалізацію ідей.

Організатори хакатона - Український форум благодійників, громадські організації «SILab Ukraine» та Фонд «Професійний розвиток Харкова». Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Соціальне підприємництво: досягнення соціальних змін за ініціативою знизу».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини