У Харкові відбувся другий Сімейний форум
17 вересня 2019 15:36 Суспільство
У Харкові відбувся другий Сімейний форум II Харківський сімейний форум відбувся 15 вересня у конгрес-центрі готелю «Kharkiv Palace».

Мета заходу - популяризація сімейних цінностей на принципах партнерства і взаємоповаги, усвідомленого батьківства, розподіл сімейних обов'язків і відповідальності між жінками і чоловіками, підвищення престижу багатодітних сімей.

На урочистому відкритті учасників форуму привітали заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан і заступник міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко. Від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса на форумі відзначили дев'ять багатодітних сімей (з кожного району міста), які стали прикладом у вихованні дітей, розвитку їхніх творчих здібностей і ведуть активне громадське життя.

Форум відвідали понад 1,5 тис. харків'ян і гостей міста. Різні локації змогли зацікавити всіх без винятку відвідувачів. Кожен знайшов для себе, для своєї родини, своїх дітей або цікаву і корисну інформацію, або місце для розваг або саморозвитку, зміг взяти участь у дискусіях щодо підтримки і розвитку сімей, вихованню дітей, із залагодження сімейних конфліктів.

Учасники форуму прослухали інтерактивні лекції з медицини, психології, виховання дітей, які для них провели лікар-педіатр, президент Східно-Української академії педіатрії Андрій Пеньков («Розвиток головного мозку дитини. Як це впливає на його життя?»), сімейний психолог Яна Перепелиця («Як не допустити розлучення? Поради сімейного психолога»), засновник тренінгового центру з безпеки дітей «Мамстраж» Валентина Баланова («Зайва опіка чи необмежена самостійність (як готувати дитину до реалій життя)».

Також в рамках форуму відбулися панельні дискусії «Безпечне доросле життя починається з навчання безпеки в дитинстві» та «Велика родина у великому місті: виклики і можливості». На час дискусій батьки могли залишити дітей в спеціальній ігровій кімнаті або на дитячих майданчиках, де з ними працювали аніматори, тренери та вихователі.

На форумі були представлені організації, які надають послуги сім'ям та дітям, працювали майстер-класи, пройшли невеликі спортивні та творчі змагання.

Організатор заходу - Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини