У Харкові увічнили пам'ять воїна-інтернаціоналіста
14 травня 2019 17:13 Суспільство
У Харкові увічнили пам'ять воїна-інтернаціоналіста Меморіальну дошку воїну-інтернаціоналісту Олександру Гіренку відкрили 14 травня на будівлі Харківської школи №112 по вул. Гордона, 1, де він навчався.

У заході взяли участь родичі загиблого, представники Адміністрації Слобідського району, Харківської міської спілки ветеранів Афганістану, ветерани, школярі, вчителі, жителі району.

Меморіальну дошку відкрили голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Борзов та мати загиблого воїна Раїса Гіренко.

Віктор Борзов зазначив, що таким чином харків'яни увічнили пам'ять героя, який гідно виконав свій військовий обов'язок.

«Далеко від рідного дому вони виконували таку важливу місію, яка назавжди залишиться в історії. Сьогодні ми сумуємо за нашими воїнами. Ми ділимо цю скорботу з близькими і однополчанами. Особливо хочеться підтримати матерів, чий біль в серцях з часом не вщухає. Низький Вам уклін, Раїса Іванівно. Наше місто і Україна пишаються Вашим сином. Світла пам'ять нашому земляку, Олександру Гіренку!» - сказав Віктор Борзов.

Заступник голови райадміністрації Олексій Свідло зазначив, що війна в Афганістані торкнулася тисяч сімей, які втратили своїх, часто єдиних синів, які виконували інтернаціональний обов'язок. Народ завжди буде їх пам'ятати.

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять загиблого воїна хвилиною мовчання.

Довідка. Олександр Гіренко народився у Харкові. Навчався в середній школі №112, після закінчення працював слюсарем. Повістку в армію отримав 12 травня 1985 року. Пройшов курс молодого бійця, прийняв присягу, отримав звання молодшого сержанта - командира відділення БДМ. Місце служби в Афганістані - 345-й гвардійський окремий парашутно-десантний полк (Баграм). За мужність і відвагу, проявлені під час вирішення бойових завдань, був нагороджений медаллю «За відвагу».

Смертельне поранення Олександр Гіренко отримав в бою під Джелалобадом, де взвод, в якому він служив, десантувався з вертольотів і забезпечував висадку основних сил підрозділу. В ході бою гвардії молодший сержант Олександр Гіренко кулеметним вогнем знищив чотири вогневі точки душманів, але був смертельно поранений. Нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини