У Харкові цього літа відпочило понад 90 тисяч школярів
17 вересня 2014 17:49
У Харкові цього літа відпочило понад 90 тисяч школярів 90 тис. 612 харківських школярів, або 81,6% всіх учнів, відпочили і оздоровилися влітку 2014 року. Про це сьогодні, 17 вересня, на засіданні постійної комісії з соцільной захисту й охорони здоров'я повідомив директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.
 
За його словами, основною формою організованого відпочинку в 2014 році стали табори з денною формою перебування на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Цього літа в Харкові працювало 189 пришкільних таборів, в яких відпочили 30 тис. 519 дітей, що склало 102% від запланованої кількості. 

Крім того, на території міста працювали три дитячих позаміських табори: «Факел», «Сонячний» та «Лісова казка», а також п'ять дитячих санаторіїв, в яких відпочили близько 2,5 тис. дітей. Цього року в заміських таборах та санаторіях змогли відпочити 13 тис. 18 дітей, що на 1 тис. 160 дітей менше, ніж торік. Це пов'язано зі зменшенням кількості працюючих в Харківській області таборів (з 36-ти в 2013 році до 28-ти в 2014-му) і неможливістю відпочивати в таборах Криму. 

Особливу увагу в місті приділили дітям пільгових категорій. Всього цього літа в таборах і санаторіях відпочило 47 тис. 600 таких дітей, серед яких - сироти, інваліди, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, багатодітних сімей, діти, постраждалі від аварії на ЧАЕС та ін. 

Як повідомив Костянтин Лобойченко, з усіх джерел фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей було витрачено 62,5 млн грн, у тому числі 497,96 тис. грн з міського бюджету, решта суми - позабюджетні кошти (кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, кошти профспілок, батьків). За рахунок коштів міського бюджету 1 тис. 230 дітей пільгових категорій безкоштовно відпочили в пришкільних таборах та таборах праці й відпочинку, 101 дитина пільгових категорій - в заміських оздоровчих таборах.  

В цілому, зазначив директор департаменту, завдання, поставлені з організації оздоровлення та відпочинку дітей міста Харкова у літній період 2014 року, реалізовані, план оздоровлення дітей виконаний на 100%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини