У Харкові створять інклюзивно-ресурсний центр для дітей
02 квітня 2018 17:13 Освіта
У Харкові створять інклюзивно-ресурсний центр для дітей Комунальне підприємство «Харківський інклюзивно-ресурсний центр», яке надаватиме допомогу в роботі з дітьми з особливими потребами, планують відкрити в Московському районі, на вул. Гвардійців Широнінців 38г.

Про це сьогодні, 2 квітня, на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, центр працюватиме в двох напрямках - реабілітація та корекція розвитку дитини. Також він спрямовуватиме і надаватиме допомогу у влаштуванні дитини з особливими потребами в навчальні заклади (дитсадок, школа, спеціальні навчальні заклади тощо). Раніше ці завдання виконувала Харківська обласна медико-педагогічна комісія. Однак, у зв'язку зі змінами в системі освіти України, подібні установи були ліквідовані, а їхні повноваження передані інклюзивно-ресурсним центрам.

«У центрі буде обладнаний кабінет лікувальної фізкультури, а фахівці - психологи, логопеди і дефектологи - зможуть надати батькам допомогу в плані реабілітації та корекції розвитку дітей з особливими потребами. Ми впевнені, що цей центр стане серйозною допомогою і підтримкою для таких сімей», - зазначила Ольга Деменко.

Рішення про створення центру депутати розглянуть на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 18 квітня. За словами директора департаменту, планується, що установа почне приймати перших відвідувачів вже у червні. Також буде створений сайт центру, де батьки зможуть ознайомитися з його послугами і переліком фахівців.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини