У Харкові створили мурал із зображенням Ірини Бугримової
14 серпня 2018 13:44 Культура
У Харкові створили мурал із зображенням Ірини Бугримової Мурал із зображенням відомої харків'янки і дресирувальниці левів Ірини Бугримової намалювали на фасаді житлового будинку по вул. Греківській, 3.

Про історію створення роботи сьогодні, 14 серпня, журналістам розповів директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За його словами, мешканці будинку по вул. Греківській, 3 звернулися до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з проханням відновити фасад будівлі. Комунальники відремонтували фасад та покрівлю. Під час проведення робіт виникла ідея прикрасити будинок і залучити до реконструкції художників.

Автором муралу стала творча група «Soul» у складі Олексія Постульги, Дениса Стадника та Олексія Філіппова. Саме вони запропонували зобразити на фасаді будинку відому на пострадянському просторі дресирувальницю левів Ірину Бугримову. Така тематика була обрана не випадково, оскільки будинок №3 розташований біля Харківського державного цирку, у районі однойменної пл. Ірини Бугримової. При цьому Роман Нехорошков зазначив, що мурал виконаний за новою технологією: основна частина композиції не намальована, а має об'ємну структуру.

«Техніка виконання унікальна для України. На сьогоднішній день хлопці вперше почали застосовувати її в Харкові. Це пов'язано з тим, що альпіністам було не зручно діставатися до фасаду будівлі, тому окремі елементи композиції виготовляли в майстерні. Частини муралу виготовлені з полістиролу. Всього композиція складається з 18 елементів: десять - зображення Ірини Бугримової, п'ять - лева, інші деталі - це корона і напис з ім'ям дресирувальниці і кличками левів, з якими вона працювала, - Юлій, Гай і Цезар», - повідомив Роман Нехорошков.

Всього на створення муралу пішло три тижні, два з яких художники виготовляли саму композицію і ще тиждень монтували її на фасаді.

Роман Нехорошков також зазначив, що це не перша робота у співпраці з групою «Soul». Раніше художники створили мурал із зображенням природи на пр. Тракторобудівників, 142, біля Регіонального центру послуг, графіті «Відкриті двері» на будівлі по вул. Пушкінській, 28, а також ще одне об'ємне зображення «Сузір'я» на фасаді будівлі по вул. Конторській. За його словами, спільна робота з відновлення фасадів у місті за участю творчої групи «Soul» буде продовжена.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини