У Харкові пройшов загальноміський суботник
21 квітня 2018 13:20 Місто
У Харкові пройшов загальноміський суботник На прибирання сьогодні, 21 квітня, у всіх дев'яти районах Харкова вийшло близько 30 тисяч харків'ян.

Городяни, співробітники міської ради, районних адміністрацій, комунальних підприємств, різних установ, депутати приводили ло ладу території уздовж основних магістралей, біля пам'ятників, у парках, скверах, об'єкти комунального господарства, медичної та соціальної сфер, прибудинкові та безхазяйні території. Прибирали сміття й листя, фарбували дитячі та спортивні майданчики, лавки, білили бордюри. Також у цей день Харків продовжили озеленювати - в місті посадили дерева та квіти.

У суботнику в Молодіжному парку взяли участь секретар Харківської міської ради Олександр Новак, заступники міського голови Тетяна Чечетова-Терашвілі, Андрій Руденко, Євген Водовозов, голова Адміністрації Київського району Неллі Казанжиєва, директори та представники різних департаментів міської ради.

Олександр Новак зазначив, що загальноміський суботник збігся з Днем навколишнього середовища, і дуже багато харків'ян відгукнулися на ініціативу міського голови Геннадія Кернеса привести місто до ладу після зими.

«Прибираємо вздовж доріг листя, залишки сміття, який накопичився за зиму, приводимо до ладу прибудинкові території, фарбуємо. У суботнику в Молодіжному парку бере участь багато працівників міської ради. Це одне з улюблених місць відпочинку харків'ян. Роботи йдуть активно. Сьогодні завершимо прибирання парку, і людям буде тут радісно і затишно відпочивати», - сказав Олександр Новак.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко повідомив, що всього по місту в прибиранні задіяно близько 400 одиниць техніки.

«Працює як своя, так і залучена техника, відгукнулися багато будівельних організацій і комерційні структури. Думаю, що харків'яни у понеділок побачать результати виконаної роботи», - зазначив Андрій Руденко.

Велику увагу на цьому суботнику приділили прибиранню території уздовж основних магістралей. Наприклад, у Московському районі привели до ладу пр. Льва Ландау, територію біля Регіонального центру послуг.

Як повідомив голова Адміністрації Московського району Олег Товкун, це тільки початок робіт. На пр. Льва Ландау працювали представники райадміністрації, депутати - збирали сміття, вирубали поросль біля опор і дерев, прибирали листя. До прибирання біля Регіонального центру послуг приєдналися жителі найближчих будинків.

«Також роботи велися на вул.Гвардійців Широнінців, в районі будинку №43, вздовж яру. Там працювали близько 120 чоловік, прибрали у яру, на схилах. На вул.Бучми прибрали у яру: всю територію вирівняли, привели  до ладу. У прибиранні парку Перемоги взяли участь близько 100 чоловік, зокрема представники сфери освіти, зеленого господарства, Департаменту соціального захисту. Дуже злагоджено сьогодні все було організовано, допомагали співробітники комунального підприємства «Харківські теплові мережі». Працювали не для галочки, а щоб дійсно навести лад», - розповів Олег Товкун.

У свою чергу заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов зазначив, що крім того, що харків'яни допомагають прибирати сміття уздовж червоних ліній, дорожні служби виконують свою щоденну роботу.

«Все фарбують, прибирають, наносять розмітку. Багато що робиться вночі, щоб вдень не створювати заторів, відновлюють асфальтне покриття. Була важка зима, зараз все потихеньку впорядкуємо, щоб людям було комфортно жити в місті», - сказав Євген Водозов.

Зазначимо, що це перший весняний загальноміський суботник, після якого пройде ще кілька. У кожному районі для цього складено план робіт.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини