У Харкові пройшов молодіжний фестиваль соціального підприємництва
01 лютого 2019 13:11 Суспільство
У Харкові пройшов молодіжний фестиваль соціального підприємництва Перший в Україні фестиваль молодіжних проектів в сфері соціального підприємництва «Demo Day» пройшов 31 січня в Харкові.

У ньому взяли участь 20 команд, які отримали гранти від ЮНІСЕФ і Європейського Союзу в рамках інноваційної програми «UPSHIFT України». Учасники представили свої успішні проекти, спрямовані на поліпшення різних сфер життєдіяльності Харкова. Також у заході взяли участь програмний координатор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Ерве Морін, представники Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради, ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова», а також підприємці, готові підтримати молодіжні ініціативи.

«Ми раді, що завдяки цьому проекту у молоді нашого міста є можливість проявити себе, показати, що саме її цікавить, і втілювати свої побажання в життя», - зазначила заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Аліна Помазан.

Так, на фестивалі було презентовано проекти в сфері сексуальної освіти для молоді, театральні вистави, спрямовані проти насильства, екологічні ініціативи, інклюзивні програми для людей з інвалідністю та ін.

«Наша глобальна мета - це популяризація послуг психологів серед української молоді. Ми хочемо допомогти молоді знайти себе і жити в гармонії з собою, щоб молоді люди вирішували свої проблеми не за комп'ютерними іграми, а зверталися по професійну допомогу», - розповіла Христина, одна з учасниць проекту, команда якої ініціювала відкриття центру психологічного консультування.

Зазначимо, проект «UPSHIFT України» реалізується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» в рамках програми підтримки молоді на сході України від ЮНІСЕФ та Європейського Союзу. Він спрямований на формування підприємницьких навичок у підлітків і молоді в якості агентів соціальних змін, а також на надання можливостей для реалізації власних ініціатив в сфері соціального підприємництва. В рамках проекту проводяться тренінги, а також надається фінансова підтримка на реалізацію кращих проектів.

Як повідомив програмний координатор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Ерве Морін, з моменту старту програми в серпні 2018 року відбулося вже 5 відборів учасників, з яких 25 команд отримали фінансування від ЮНІСЕФ і ЄС в розмірі 60 тис. грн.

«Частина цих проектів вже була реалізована, а деякі з них будуть запущені найближчими місяцями. Нам приємно бачити ентузіазм, з яким молодь приходить на цей проект, і спостерігати за тим, як вони знаходять вирішення своїх власних проблем», - зазначив Ерве Морін.

Організатори фестивалю запрошують молодих людей у ​​віці від 14 до 21 року до участі в останній, 6-й хвилі проекту. Команди повинні складатися з 3-5 осіб, жителів Харкова. Подати заявку на участь можна до 13 лютого.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини