У Харкові пройде міжнародний фестиваль виконавського мистецтва
26 листопада 2014 09:49 Культура
У Харкові пройде міжнародний фестиваль виконавського мистецтва ХХI Міжнародний фестиваль виконавського мистецтва «Музика - наш спільний дім» відбудеться з 27 листопада до 13 грудня в Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернат (вул.Карла Маркса, 19).

Фестиваль відкриється в четвер, 27 листопада, о 17:00 концертом Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка. Виконувати соло будуть учні школи, лауреати міжнародних конкурсів у різних країнах світу. У концерті прозвучать твори Антоніо Вівальді, Вольфганга Амадея Моцарта, Ференца Ліста та інших композиторів.


Всього у фестивальній програмі - близько 20 концертів. На сцені великого і малого залів спеціалізованої школи, в органному залі філармонії (Успенський собор) виступлять як нинішні вихованці школи (учні фортепіанного, струнно-смичкового і духового відділів, оркестри та хорові колективи), так і відомі музиканти з різних країн - колишні випускники школи. Також музичні твори виконають студенти Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського.


В рамках фестивалю відбудеться третій відкритий конкурс арфістов, два конкурси ансамблів (камерних і змішаних) і кілька майстер-класів відомих музикантів.


Закриття фестивалю відбудеться 13 грудня на сцені Миргородського районного Будинку культури, початок - о 15:00. В рамках закриття пройде благодійний концерт, в якому візьмуть участь лауреати міжнародних конкурсів - юні музиканти з різних міст. Кошти від концерту підуть на лікування військовослужбовців, поранених в зоні проведення антитерористичної операції.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини