У Харкові провели призовників на строкову службу до лав Нацгвардії
04 жовтня 2017 15:52 Суспільство
У Харкові провели призовників на строкову службу до лав Нацгвардії Першу партію з 28 призовників відправили сьогодні, 4 жовтня, на строкову службу до частин Національної гвардії України в рамках осіннього призову.

Як повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін, молоді люди служитимуть в Одесі та Львові. Він також зазначив, що військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть до зони АТО. Після проходження тримісячної підготовки 53% «осінніх» призовників вирушать служити в частинах ЗСУ, а 47% - у лавах Нацгвардії та державної спеціальної служби транспорту.

«Всім призовникам виплачується грошова компенсація в розмірі 3200 грн. За призовниками, які працевлаштовані, зберігається робоче місце і середня заробітна плата, і у випадку звільнення їм буде виплачено 11 окладів, залежно від тих посад, на яких вони 18 місяців проходитимуть службу», - зазначив Юрій Калгушкін.

Нагадаємо, осінній призов стартував в Харкові 1 жовтня і триватиме до кінця листопада. За цей період на строкову службу в армію у Харкові та області планують призвати 900 молодих людей у ​​віці від 20 до 27 років, з них 40% - харків'яни і 60% - жителі області. Строковики з вищою освітою служитимуть 12 місяців, решта - 18 місяців.

За словами Юрія Калгушкіна, на сьогоднішній день план осіннього призову виконаний на 80%.

Військовий комісар також нагадав, що після отримання повістки в 10-денний термін призовникам необхідно з'явитися у військкомати. Так, за підсумками весняного призову без поважної причини від служби в армії ухилилися понад 800 жителів Харкова і області, щодо 18 з них буде порушена кримінальна справа, їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини